Jotain hyvää

Vuoden loppupuoliskolla on tapana arvuutella ja visioida tulevaa ja yhtä lailla paketoida ja miettiä mennyttä. Tulevaisuudesta ei voi sanoa varmuudella.

Mutta kaikkeen on syytä varautua. ”Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää,” toteaa mm. kirjailija Eeva Kilpi.

Tähän lausahdukseen on kirjoitettu toivon ajatus. Siihen tartun mieluusti. Kunpa muistaisimme luoda toivon ilmapiiriä omassa arjessamme läheisillemme. Kunpa emme ohittaisi niitä tärkeitä hetkiä, jolloin lapset innosta puhkuen esittelevät onnistumisiaan. Kunpa huomaisimme tarttua toisen käteen, kun toinen sitä tarvitsee. Nämä arjen pienet teot ja lohduttavat katseet kun eivät vaadi suuria ponnisteluja. Niillä on vaikutusta siihen, miten suhtaudumme tulevaisuuteen. 


Kirjoitan tässä lyhyessä ajatelmassa tulevaisuudesta myös siksi, että nuorten tulevaisuuskuvat ovat tulleet iholle tänä vuonna. Kirjoittajayhdistys Paltta järjesti yläasteikäisille valtakunnallisen nuorten kirjoituskilpailun vuonna 2021. Kilpailussa nuoria pyydettiin kertomaan, millaisena he näkevät maailman 30 vuoden kuluttua. Koskettavia, järkyttäviäkin, mutta myös toiveikkaita visioita avautuu näiden tekstien kautta nykyisestä ja tulevasta maailmastamme. Nuoret ovat huolissaan pandemiasta, sodan uhasta ja ihmissuhteiden kyynistymisestä̈, mutta heillä̈ on myös luottamusta hyvän voittoon. 

Näistä teksteistä on syntynyt antologia, joka sai nimekseen Aprillipäivä 2052. Kirjoittajayhdistyksen perusajatuksena tämän kirjan syntymiselle on ollut lasten ja nuorten tulevaisuususkon ja hyvinvoinnin vahvistaminen. Kirja ilmestyy maaliskuussa 2023 ja sen on kustantanut Reuna Publishing House.

Kun saa olla mukana lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä, voi kurkistaa toiveikkaammalla mielellä tulevaan vuoteen ja luottaa, että jotain hyvää saattaa tapahtua milloin tahansa.

Toivotan hyvää ja rauhallista, jokaiselle oman oloista joulua. 
Valoa ja toivoa vuodelle 2023.

 

Kommentit

  1. Kiitos Pirjo toivoa antavasta kirjoituksestasi. Totta tosiaan: kunpa huomaisimme useammin tarttua toisen käteen, sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti. Olen myös iloinen siitä, että välitit tietoa nuorten antologiasta. Se kirja pitäisi kaikkien aikuisten lukea. Nuoret puhuvat suunsa puhtaaksi maailman tilasta meidän aikaisempien sukupolvien häpeäksi. Hyvä niin! Parhainta mahdollista vuotta 2023 kaikille! t. Sinikka

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Arvostan palautettasi. Lämmin kiitos sinulle.

Myös näitä luetaan

Seuraa Sanapisaroita-blogiani Blogit.fi:ssä