Pipaluk


Pipaluk – pieni inuittityttö

Muutaman vuoden projekti on valmis ja nyt on aika iloita siitä, että Pipaluk – pieni inuittityttö eläinystävineen vihdoin pääsee esittäytymään tärkeän, meille kaikille yhteisen asian puolesta. Iloitsen erityisesti raikkaasta kuvituksesta, jonka on tehnyt taiteilija ja kirjailija Maire Pyykkö.

Pipaluk on ensimmäinen lastenkirjani. Siitä ei pitänyt tulla lastenkirjaa lainkaan, vaan jatko-osa esikoiskirjalleni ”Minussa on kaksi minua”. Jatko-osan tapahtumat veivät Jäämeren ympäristöön. Kuinka ollakaan, saaren iäkäs tietäjä antoi silloiselle henkilöhahmolle nimen Pipaluk. Samalla muuttui koko ajatus tarinasta. ”Kirjoita Pipalukin seikkailuista lastenkirja”, minua kannustettiin. Siinä vaiheessa huomasin, kuinka tärkeätä on havahtua pohjoisen pallonpuoliskon tilaan – jäätikön sulaminen ja ilmaston muuttuminen näkyvät siellä konkreettisesti. Kirja kertoo tästä lasten näkökulmasta. Ja luulenpa, että Pipalukin ”tutkimusmatka” jatkuu, ja uudet seikkailut odottavat.

*

PIPALUK

Pieni inuittityttö Pipaluk ja hänen eläinystävänsä, Nipi-hylje ja Qila-sarvivalas, eivät halua jäädä toimettomiksi huomatessaan outoja asioita asuinympäristössään Jäämeren rannan saarella.  


Pipaluk ja Nipi ihmettelevät meren roskaisuutta ja ottavat tehtäväkseen selvittää, mistä roskat ovat peräisin ja mitä asialle voisi tehdä. Ystävykset päättävät hypätä ohi lipuvan jäävuoren kyytiin, mikä osoittautuukin äkkiä luultua vaikeammaksi tehtäväksi, jossa tarvitaan Qila-sarvivalaan apua. Tästä alkaa hurja, jäinen seikkailu, josta ei jännitystä puutu! 

Tarina nostaa esille ilmaston merkitystä kaikkien yhteisenä asiana ja muistuttaa ympäristöstä huolehtimisen tärkeydestä. Seikkailun tiimellyksessä käsitellään myös henkilökohtaisempia asioita, kuten tunteita ja ystävyyssuhteita. 

Sivumäärä: 24
ISBN: 9789527185445
Kirjastoluokka: 85.2
Tuoteformaatti: Kovakantinen kirja
Julkaisuajankohta: 1.10.2021
Kustantaja: Mini Kustannus 

Kommentit

Myös näitä luetaan

Seuraa Sanapisaroita-blogiani Blogit.fi:ssä