Sydänääniä etänä

Reilun vuoden ajan olemme olleet läsnä etänä, tehneet töitä ja asioita etänä. Sana ’etä’ on tullut jäädäkseen etuliitteeksi moneen asiaan. Halusimmepa sitä tai emme. Kuten monet toimijat niin myös kulttuurin ammattilaiset ovat joutuneet kehittämään virtuaalisia areenoita, jotta edes jonkinlainen yhteys kirjallisuuden ja esittävien taiteiden tekijöiden ja yleisön välillä on säilynyt. Puhumattakaan toimeentulosta. Vaikeata se on ollut. Yhteiskunta joutuu järjestäytymään uusien rakennuspalikoiden varaan. Maailmanjärjestys on muuttumassa.

Mutta onko etäajassa syntynyt mitään hyvää, jotain konkreettista hyvää? Tietenkin voin puhua vain omasta näkökulmastani ja omasta pienestä ”tontistani”. Yksi siipale tonttiani on kirjoittaminen. Kirjoittaminen on vähitellen vallannut siivu siivulta enemmän tilaa. Tontin raja-aitoja on avattava.
Mutta sehän on hieno juttu, ainakin minun kannaltani! (lue: vihdoinkin on tapahtunut edistystä). 

Olen aiemmin kertonut päässeeni oman paikkakuntani kirjoittajaryhmään. Kirjoittajaryhmä ”Haukka”, joka kuuluu Kirjoittajayhdistys Palttaan, on osoittautunut aktiiviseksi poppooksi, jonka innostuneisuus on tarttunut minuunkin. Ryhmän ideana on etukäteen annetut kuukausiaiheet, joista ryhmäläiset kirjoittavat tekstin, antavat ja saavat palautetta ryhmän vetäjän toimiessa moderaattorina. Tätä titteliä voinen käyttää tässä yhteydessä, sillä kaikki kokoontumiset on ollut pakko hoitaa etänä sähköpostin välityksellä. Ja kuinka monta tekstiä näistä etätapaamisista syntyikään! Liki sata. Eikä tässä kaikki. Näistä teksteistä syntyi kirja, antologia. Sydänääniä.

 

Sydänääniä on siis syntynyt poikkeusaikana 2020–21, kun Haukan kokoontumiset muuttuivat sähköpostiviestinnäksi. Antologiaan valikoitui 66 tekstiä 19 eri-ikäiseltä kirjoittajalta. Tekstien sävyt vaihtelevat koomisesta traagiseen, mutta niissä on aina vahva elämisen maku. Tarinoiden ja runojen tuottaminen ja toisten tekstien kommentoiminen ovat antaneet paljon iloa ja sisältöä pandemia-aikaan. Kirjan ovat kuvittaneet Haukan taiteilijat Maire Pyykkö ja Laila Hietamies, ja sen on toimittanut Mari Vuento. Kirjan on kustantanut Mediapinta.

Sydänääniä, kirjoittajapiiri Haukka, Mediapinta, 2021, 147 s.

Mediapinta


Sydänääniä-antologia on myös myynnissä Täky Galleriassa Lappeenrannassa, 

Satamakatu 10. Myymälä on auki ti-pe 11–17 ja la-su klo 11–15.

Upea saavutus Haukka-ryhmältä. Onnittelut koko poppoolle! Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitän kommentistasi.

Myös näitä luetaan

Seuraa Sanapisaroita-blogiani Blogit.fi:ssä