Taustastani

Esikoiskirjani Minussa on kaksi minua ilmestyi v. 2015. Haaveesta tuli tuolloin todellisuutta. Kirja syntyi pikkuhiljaa kypsyen hitaasti kuten kirjan päähenkilö Laura.

Ensimmäinen lastenkirjani Pipaluk ilmestyi lokakuussa v. 2021. Kuvituksen kirjaan on tehnyt taiteilija, kirjailija Maire Pyykkö. Aika Pipalukin parissa on lisännyt tietoisuutta luonnon tilasta niin pohjoisen Jäämeren alueella kuin myös kotimaisemissa. 


Kirjoittamiseni on vahvasti sidoksissa luontoon ja luonnossa kulkemiseen. Erityisesti Ilomantsin vaaramaisemat ovat vaikuttaneet elämääni ja esikoiskirjan syntymiseen. Kirjoittaminen tuli osaksi arkea. Sydän on Pohjois-Karjalassa, vaikka kulkijan vikaa itsessäni tunnistankin. Meren suola ja purjevene-elämä eteläisen Suomen rannikkokaupungin vesillä sai itäsuomalaisen naisen
ihmettelemään luonnon kauneutta ja voimaa uudesta näkökulmasta.Matkalla
Tänään olen edelleen matkalla kirjailijuuteen, miten se sitten halutaankin ymmärtää. Käsikirjoituksen versioita on kertynyt pöytälaatikkoon ja tietokoneen syövereihin yksi jos toinenkin, ja siellä ne odottavat tekijäänsä. Tarinan elementit keskustelevat ja hioutuvat, löytävät paikkansa. Ehkäpä uudeksi lastenkirjaksi. 

Erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointi ja luonnon tila puhuttelevat. Kuinka ne asettuvat tämän hetken maailmankuvaan, kun ilmaston lämpeneminen on käynnissä. Kirjailijana voin vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun nostamalla näitä teemoja esiin, olenhan yksi kotimaista kirjallisuutta tekevistä ja sitä edistävien joukossa. Mm. Kirjoittajayhdistys Paltan jäsenenä olen nähnyt kirjoittajakentässä tervetulleen muutoksen. Nuorten kiinnostus kirjoittamiseen ja omaan ilmaisuun ovat kasvamassa. Meille kirjailijoille on näin heitetty haaste lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaidon edistämiseksi. Otammeko kopin haasteesta?
 

Kotiseudullani toimii Kirjoittajayhdistys Paltan vireä Haukka-kirjoittajaryhmä. Se kokoontuu kuukausittain kuulemaan ja lukemaan kirjoittajien tekstejä. Vertaispalautteen saaminen on rohkaissut monia syventämään harrastustaan. Kirjoittamisen vire pysyy yllä. 

Taustastani lisää Leikekirja -välilehdellä.
Kirjoistani voit lukea lisää välilehdiltä:


”Lyhyin askelin ehtii nähdä ja kokea, 
tuntea syvemmin kuin harppomalla”.


Kommentit

Myös näitä luetaan

Seuraa Sanapisaroita-blogiani Blogit.fi:ssä