Taustastani

Esikoiskirjani Minussa on kaksi minua ilmestyi v. 2015. Haaveesta tuli tuolloin todellisuutta. Kirja syntyi pikkuhiljaa kypsyen hitaasti kuten kirjan päähenkilö Laura.

Ensimmäinen lastenkirjani Pipaluk ilmestyi lokakuussa v. 2021. Kuvituksen kirjaan on tehnyt taiteilija, kirjailija Maire Pyykkö. Aika Pipalukin parissa on lisännyt tietoisuutta luonnon tilasta pohjoisen Jäämeren alueella.


Kirjoittamiseni on vahvasti sidoksissa luontoon ja luonnossa kulkemiseen. Erityisesti Ilomantsin vaaramaisemat ovat vaikuttaneet elämääni ja esikoiskirjan syntymiseen. Sydän on Pohjois-Karjalassa, vaikka kulkijan vikaa itsessäni tunnistankin. Meren suola ja purjevene-elämä eteläisen Suomen rannikkokaupungin vesillä sai itäsuomalaisen naisen ihmettelemään luonnon kauneutta ja voimaa uudesta näkökulmasta.
Matkalla
Tänään olen edelleen matkalla kirjailijuuteen, miten kirjailijuus sitten halutaankin ymmärtää. Käsikirjoituksen versioita on kertynyt pöytälaatikkoon ja tietokoneen syövereihin yksi jos toinenkin, ja siellä ne odottavat tekijäänsä. Ehkä niiden aika tulee kohta. Tarinan elementit keskustelevat ja hioutuvat, löytävät paikkansa. Ehkäpä uudeksi lastenkirjaksi. 

Jotta vire ja ote kirjoittamiseen pysyy yllä, kirjoitan juttuja mm. Suomen Maakuntakirjailijoiden Rovinssiin, Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin Ukkoseen ja Joogalehteen. Ilokseni olen päässyt mukaan kirjoittajayhdistys Paltan aikaansaavaan ja virkeään, kotiseudullani kokoontuvaan kirjoittajaryhmä Haukkaan. 

Taustastani lisää Leikekirja -välilehdellä.
Kirjoistani voit lukea lisää välilehdiltä:


”Lyhyin askelin ehtii nähdä ja kokea, 
tuntea syvemmin kuin harppoen”.


Kommentit

Myös näitä luetaan

Seuraa Sanapisaroita-blogiani Blogit.fi:ssä